Predator helpdesk-Predator helpdeskPredator helpdesk-Predator helpdesk

       

KÉM SZONDA:

A képlet így néz ki:

(Ellenség kémtechnológia szintje - A te kém technológia szinted) a négyzeten = szükséges extra kém szondák száma a teljes kémjelentés megszerzéséhez.

1 szonda azonos kém technológia szinten:

aktuális nyersanyag mennyiség

2 szonda azonos kém technológia szinten:
megmutatja az ellenséges flotta mennyiségét

3 szonda azonos kém technológia szinte:
megmutatja a védelmi eszközöket is

5 szonda azonos kém technológia szinten:
láthatod az ellenfeled épületeit is

7 szonda azonos szinten:
a technológiák fejlettségi szintjét is megszerezheted


A kém elhárítás %-os szintje azt mutatja meg, mekkora eséllyel lövöd le az ellenfél szondáit. De attól, hogy a hajóid, műholdjaid lelövik őket, attól még a kém jelentést elküldik.

Tehát tehetsz bármit, akkor is látható leszel.

Állítólag ha sok szondát tartasz a bolygón, az nehezíti az ellenfélnek a kém tevékenységet. Bár részemről bizonyítékot még nem találtam róla, de lehet benne valami, mert találkoztam már olyan célponttal, aki alacsonyabb kém technológiával bírt, mint én, mégse láttam mindent 7 szondával, végül meg tudtam nézni, csak több szonda kellett hozzá... és kiderült, több ezer kémszonda volt a bolygón.

Ha alacsonyabb a kém technológia szinted a szükségesnél, akkor az ellenfeled könnyedén észreveheti a kémeket. Ezt egyébként az is befolyásolja, hogy mekkora flottát állomásoztat a célpont bolygónál - minél több hajó van, annál nagyobb a valószínűsége, hogy észreveszik a szondákat.

Abban az esetben, ha észrevették a szondákat, akkor csata alakul ki - a kém szondák és a bolygónál lévő flotta között. Ez pedig nem jó dolog - gyakorlatilag minden hajónak van gyorstüzelése kém szondák ellen.

Vagyis 99.99999% esély van arra, hogy a szondák nem élik meg a második kört - jelentésnek csak annyit kapsz, hogy megszakadt a kapcsolat a szondákkal, bye-bye.

Predator helpdesk-Predator helpdesk-Predator helpdesk-Predator helpdesk-Predator helpdesk

ACS TÁMADÁS: (nem galaxis nézetben működik mint az ACS-védekezés, hanem a Flotta menüben)

Úgy csinálsz majdnem mindent mint sima támadásnál. Flotta menü után a jobboldalon kiválasztod melyik csatába szállsz be. A kék mező helyén valami hasonlót fogsz látni, mint pl:: KV138572.  Kattintás után a koordináták automatikusan beíródnak.

Ezután mikor Te vagy meghívva , ne felejtsd el hogy nem a sima támadásra kell klikkelned, hanem az ACS támadásra (amit a mancs mutat).

   

Mikor Te hívsz meg másokat, akkor a sima támadásra klikelsz (a célkeresztre).

Ezután jutsz a már megszokott flották nézetbe , ahol a mancsnál látható helyen be tudod állítani hogy kiket hívsz meg még ACS-támadásra. Ha van még szabad flottád , akár magadat is megtudod hívni.

Amikor másokat is meg akarsz hívni az ACS-támadásba , vedd számításba azt hogy ki mennyi idő alatt ér a célponthoz. ha egymástól távol vagytok, akkor érdemes az ACS-támadást lassabb sebességgel indítanod, hogy a többieknek legyen idejük hozzád belépni. Nekik erre kb. addig van lehetőségük , amíg a Te hajód a fele távolságot megteszi.

Predator helpdesk-Predator helpdesk-Predator helpdesk-Predator helpdesk-Predator helpdesk

BOLYGÓKÖZI KUTATÓ HÁLÓZAT:

Kutatók tudnak egymással kommunikálni külömböző bolygókról ezzel a hálózattal. Szintenként 1 hálózattal bővül.

Nem a kutatási időt felezi , hanem annyira csökkenti, amennyi akkor lenne , ha az összes egybekapcsolt szintjeid egy bolygón lennének felépítve.
A félreértés abból adódik, hogy mivel min. kettő 10-es kutatólabor kell hozzá, a hálózat kiépülésével ez egy 20-as szintűnek felel meg , ami pont feleannyi idő alatt dolgozik, mint egy 10-es.
De ha valamelyiken tovább emelsz, akkor még jobban csökken az idő , tehát valójában csak a szinttől függ az idő.
A hálózatban lévő legalacsonyabb labor által végezhető kutatásokat tudja csinálni (tehát a gravitonon kívül mindent), így ha van hálózatod , akkor legalább az egyiknek 12-esnek kell lennie, ilyenkor csak az dolgozik , de ha két 12-esed van , akkor már érvényesül a hálózat előnye , és rövidíti a kutatási időt. Később már lehet olyan is amikor napokig tart a kutatás, kifejlesztése ezért előnyös, esetleg jól jön az a 2-3 nap megspórolt idő. Mindebből láthatod hogy a fejlesztéséhez rengeteg nyersanyag és idő kell  , sok sikert annak akinek lesz türelme hozzá. :)

---------------------------

KUTATÁS:


Ahol csíkos a kép ott a kevés nyersanyag , ahol szürke ott pedig a technológia hiánya miatt nem tudod tovább fejleszteni.

Alap kutatás : Csak a technológiai fejlesztésekhez szükséges , ami az adott technológia etc. kifejlesztéséhez a techfa előír.

                        A szükségesnél való tovább fejlesztése felesleges luxus.

Hajtómű kutatás : A hajók kifejlesztéséhez és sebességük növeléséhez ajánlott. A háromból azt fejleszd , amilyen hajót szeretnél

                               gyártani. Későbbiekben a többit hozzáfejlesztheted.

Haladó kutatás :

            - kémtechnológia : inkább ezt , mint a kémszondák számát növeld

            - számítógép tech. : Fontos , mert e nélkül nem tudsz több flottát mozgatni , beleértve a szállítókat is. 5-ös szintig meg se állj

                                              a fejlesztésével (3-as asztrofizika esetén).

            - asztrofizika : előbb kezded fejleszteni mint a számítógép techet értelemszerűleg. 3-as szint ajánlott minimálisan.

                                     Új bolygó kolonizálásánál a 6-7-8-9 bolygóhelyek a legjobbak , érdemes ezeket kolonizálni.

                                     Mivel a bolygóközi rakéták 14 rendszert visznek át , ezért vedd számításba ezt is. És azt is , hogy hol van

                                     már szövetségi állomás vagy kifejlesztett bolygóközi rakéta , melyik erősebb szövetségbeli társadnál.

                                     Tápbolygódat érdemes másik rendszerbe kolonizálnod , igaz az út csak oda 3.5-4.5 óra de ez a védelmedet

                                     is szolgálja , és pont ideális a nyugodt tápoláshoz.

                                     Könnyű / Nehéz harcossal nem lehet másik Galaxisba menni , csak ha szállítót , szemetest vagy nagyobb hajót csapsz hozzá.
 

Hadi kutatás : Az egyik legfontosabb , ide mindig tudsz elszórni egy kis megmaradt nyersanyagot a fejlesztésére. Persze kezdő

                        játékosok inkább a nyersanyag gyárak építésére koncentráljanak inkább , míg nem lesz 12-11-9 bányád. De amikor

                        elkezded komolyabban a védelmedet vagy a flottáidat építeni , akkor azért már nagy súllyal esik latba a hadi kutatás.

                        És akkor is sorrendben : páncél (mert a legtöbb pontot ez adja hozzá) - majd  fegyver - és pajzs

Impulzus meghajtás:

Ha az Impulzus hajtómű technológia eléri az 5-ös szintet, akkor a kis-szállítókba ezek a hajtóművek kerülnek beépítésre. Azaz, az alapsebességük megduplázódik (és a deutérium felhasználásuk). A már meglévő kis-szállítókon is lecserélődik a hajtómű az újra, nem kell helyettük újat gyártani. ( a nagy-szállító / szemetesek /és könnyű harcos sebességét kizárólag a nagyégésű hajtómű tech.-el növelheted )

---------------------------

TECHFA:

A képen , ahol a nyilat látod , azt jelenti hogy: 4-es a robotgyárad , de 10-es szintig kell felfejlesztened hogy nanitgyárat tudj építeni.

---------------------------

SZÖVETSÉGI ÁLLOMÁS:

Üzemanyagot és védelmet ad a szövetség hajóinak. Minél nagyobb szinten van annál több deutériumot tud küldeni a köröző hajóknak.

Építened akkor lesz érdemes ha van elég védelmed és ha nincs másik szövitagodnak is a környéken. Tulajdonképpen arra jó, hogy egy helyre küldjétek a futószalagról legördülő hajókat , másként előfordulhat hogy lezúzzák még mielőtt összeállítanál egy nagyobb flottát. Természetesen kell legyen a bolygódon anti-ballisztikus rakéta, hogy egy bolygóközivel ne lehessen letúrni a védelmed és ezáltal az állomásnál lévő flotta védelmét kiiktatva letúrni a flottát. Ahol akinek ilyen van , érdemes oda gyűjtögetni a megépült hajókat , ezt tapasztalatból mondom. Tehát nem kell mindenkinek építeni , elég ha 3-5 egymáshoz közeli rendszernek van 1 állomása valakinél aki nem sajnálta rá a nyersanyagot. (később még bővítem a leírást róla)

---------------------------

VÉDEKEZÉSI TANÁCSOK:

Védelmed kiépítésénél az alábbi sorrendet javasolom, balról jobbra haladva :

A Plazma-tornyot tettem a végre és nem a bolygóközi rakétát vagy a nagykupola pajzsot. Bár valószínűbb hogy még a Plazma-torony építése előtt felhúzod őket, mivel a Plazma-toronyhoz rengeteg fejlesztés és ezzel együtt nyersanyag kell , mégis ha védekezésről beszélünk akkor a Plazma-torony a legütősebb védelem egy flotta ellen.

Hogy a Gauss-ágyú után nagykupola-pajzsot vagy bolygóközit építesz , az a szituációdtól függ amiben benne vagy. Fenti sorrend nagyjából követi technológiai fejlesztéseid , így relatíve hamar fel tudod ezt a védelmet húzni (kivéve Plazma-torony) , és még támadó flottát is tudsz kiállítani ha kell.

---------------------------

Külső forrásokból:

           
-----------------------------------

PARANCSNOK:

[image]  

Ha áldozol rá sötét anyagot , csak a kipipáltakat javasolom.

A Geológust önmagában is , vagy együtt a Mérnökkel.

A Technokrat -ot akkor , ha sokat kémkedsz vagy kémkednek nálad.

/ Parancsnok - felesleges, a belterületen már leírtam miért.  Flotta admirális - azonkívül hogy ad 2 flottahelyet, másra nem jó. /

[image]

Az alábbi írásokat csak a PREADATOR szövetség tagjai tudják elolvasni , a továbbiakban a Predátor Helpdesk saját nyelvünkön folytatódik.

Predator betűkészlet letölthető innen: http://www.jokerdesigns.com/thehunted/downloads/font-predator.zip

Támadás indítása előtt vagy után, pont annyival küld el a szemetesedet a célponthoz, hogy csata után 10mp-el érjen a törmelékmezőre.

Szállító flottád legjobb ha mindig úton van, és a szemetesek is, így egy bejövő támadásnál nem semmisülnek meg. Ha bent vagy a játékban és épp látod hogy támadnak és úgy látod hogy túlerővel állsz szemben, akkor javasolom hogy végezd el a következőket:

1. A csata előtt 10 percel bepakolod az összes nyersanyagodat a szállítókba, és flottaként a  kémszondákkal együtt elküldöd őket egy másik saját bolygódra. Csata után úgyis visszahívod őket.

2. A szemeteseket megnézed mennyi idő alatt érnek a DF-edhez, így a támadó flotta becsapódása előtt annyi idővel küldöd a DF-edre. hogy csata után 10-20 mp-el érjenek oda. Így Te leszel az első aki odaér és nem fogja más betakarítni a törmelékmeződet.

 Ion technológia: Amennyiben a kutatás pontokra hajtasz, akkor érdemes fejleszteni. Mivel fix pontot ad, amit nem veszíthetsz el, ezért is megéri, ha a rangsorban szeretnél előrébb kerülni.
De ha csak a flottádból élsz, semmi haszna a kelleténél nagyobbra fejleszteni, mert akkor csak elpazarolt nyersanyag, amit új hajókba tudtál volna fektetni.Ezért mondtam,hogy az alap kutatások, csak a technológiai fejlesztésekhez szükségesek.